Pennock Juridisch Advies

Legal & Interim

Profiel & visie

Profiel

 

Patrick Pennock is als all round bedrijfsjurist met specialistische kennis op het gebied van het ICT recht meer 25 jaar werkzaam geweest in het bedrijfsleven waarbij hij hoofdzakelijk in (eind)verantwoordelijke rollen heeft gewerkt in internationale en beursgenoteerde bedrijven in de energiesector (Intergas N.V.), de afvalsector (Van Gansewinkel Groep B.V.) en de ICT-sector (Capgemini Nederland B.V., Capgemini Belgium S.A. en Ctac N.V.).

Sinds 1 januari 2016 adviseert en ondersteunt Patrick vanuit zijn juridisch adviesbureau Pennock Juridisch Advies bedrijven en (overheids)instellingen, maar ook particulieren op het gebied van arbeidsrecht, op interim basis of op flexibele basis.

Expertisegebieden: ICT recht, contractenrecht, arbeidsrecht, privacy recht, Europees aanbestedingsrecht, compliance en algemeen ondernemingsrecht.

Patrick is sinds juli 2016 Certified Information Privacy Professional Europe (CIPP/E) volgens de Internationale Association of Privacy Professionals (IAPP).

Patrick is lid van de redactieraad van ICTModelcontracten.nl, en lid van de War Child LawyerlinQ community.

Visie

De moderne tijd vraagt om flexibele juridische dienstverlening. Juridische ondersteuning en advisering welke is toegesneden op uw wensen en behoeften; Legal as a Service als het ware. Juridisch advies is immers een middel, geen doel. Juridische dienstverlening kan veel pragmatischer, goedkoper en meer probleemoplossend dan nu vaak het geval is. Denken in oplossingen, eerlijk, resultaatgericht en met gedrevenheid uw belangen behartigen, daar draait het om. Vanuit een scherpe analyse zoeken naar juridische oplossingen (welke niet altijd van juridische aard hoeven te zijn), het liefst zo praktisch mogelijk. Nog liever helpt Patrick u om juridische vragen te voorkomen. Goed advies aan de voorkant bespaart u tijd en geld.

Patrick benadert juridische advisering vanuit een commerciële invalshoek en probeert zijn opdrachtgevers en klanten altijd van praktische, doelgerichte en werkbare oplossingen te voorzien. Patrick voorziet u bij voorkeur niet van uitgebreide memo's, maar pragmatische adviezen op basis van korte communicatielijnen en een snelle respons. Daarbij staat kwaliteit, efficiëntie en een scherpe prijsstelling voorop. U en uw behoefte aan juridische ondersteuning staan te allen tijde centraal.